Thursday, February 2, 2012

JPJ TEST :)








Assalamualaikum semuaaa :) hee , Selamat Sejahtera and Salam 1 Malaysia :) 
Hope semuanya sihat-sihat belake :) ngee , harini tarikh 02/02/2012 JPJ test for kereta :) hee , ni nak cite sikit cmne perasaan n ape yg berlaku time tuhh :) Harini aku pakai baju kurung warna PURPLE :) hee

Pagi pagi aku bgun utk pegi jpj test harini :) semangat dengan perasaan yg cuak :) hee , tapi masih mampu tersenyum. hee tetibe pg tu rmi yg friendly kt dlm dewan tuh :) hehe , i dont know why , time otw nk ke METRO aku bace novel :) haha , masih feel lg nk bace nvel kan si nedy ni , ngeh2 , dah dua hari dah penyakit migrain sy dtg :( sakit sgt , pening tak terkata. smlm lg teruk -.- tahap kritikal , aku minum air bnyk2 , then sleep sekejap. hmmm harini pon same migrain tu dtg :( dgn panasnya dlm kete :( hmphh , tape2 . aku boleh handle that migrain :) 

okay , first2 ade taklimat from jpj , then dgr lah :) okay dh fhm . die ade bg no :) thu tak aku no berape ... no 20 :) hee , cepat sgt . haish , dh la cuak :) rmi pulak tgk -.- mmg ku tak suka . sebelah kana aku lelaki dan sebelah kiri aku jgk lelaki -.- lepas sorg sorg blah , pergh.. mkin dekat gn aku , tuptup tiba my turn :) 
abg tu tny : no berape dik ?
 aku : 20 
mula2 naik bukit :) then dah cntik dh msuk dlm garisan tuh , then time nk turun 
JPJ gurl tu ckp , " cepatlah sikit , cepat!" 
aku dah lah menggelabah then mula lah hilang kawalan -.-
 sedihnya tak terkata , kereta aku berundur! :( frust sgt. sebelum jpj tu bgthu aku thu aku kena keluar dri kete tuh :(

hmmmmmm, then msuk blik dewan nk dptkan sign n jalan berape aku nk bwk utk Test jln raya . aku tak kesah pon mane2 . jalan 1 pon boleh , 3 pon boleh . then Alhamdulillah dpt jalan 3. not bad :) harini kerja aku SENYUM je . walaupon fail tang bukit tuh , aku pon tak thu knpe . hehe . then msok lah blik dewan :) sempat lagi bertegur sapa :)
 makcik ni : lulus ? 
aku : tak , fail :) smbil tersenyum.
 makcik : lahh yeke ? tapee lepas ni buat elok2.
 aku : terima kasih :) dan masih lg tersenyum. 


skrg dh tiba giliran aku utk test jalan raya , pergh ,berdebar tak terkata ,aku tkot dpt VIVA :( hehe sbb tak pernah bwk viva pon, then Alhamdulillah aku dpt Kancil gk <3 msok je dlm kete , first impression aku , JPJ tu handsome :) hehe , muda lagi.haha #gatai nyewwww -.- then ttbe die kate "sy nk g toilet jap ,awak sign n tulis name n no ic " :) haha , aku pon tulis , die kate " jgn buat ape2 lagi" okayy jawabku :) heee , 

then dia smpi :) then JPJ tu kate awk boleh mulaa :) hehe , aku pon mula lah , sekian2 :) then time nk keluar metro tuh , bnyk gila kereta moto lori bas -.- perghh , nk dekat 5 mnit kot aku tunggu. then aku rase dh time utk keluar simpang tu , sebelah kanan ade lori , sebelah kiri tade pape . aku rase aku boleh lepas , then ape lagi, lepaskan brek angkt clucth ckit2 then tekan minyakk , vroom :) akhirnya dpt gk lepas :) thu tak JPJ tuh kate ape , huahhua -.- 
JPJ : awk nmpk tak lori tuh ?
aku : nampak .
JPJ : yang awk pegi cross tu knpe .
aku : sorry. :) 

haha , cuak tuhh , die mcm tegur ckit :) die tak marah pon :) haha nk sedapkan hati lettuw. okay then jalan lah mcm biase :) Alhamdulillah. sebelum nk masok metro , aku tgk belakang bky gile kerete , haha , rupanya diorg tunggu aku :P kuang kuang . aku tkot kalau aku lju kang jpj tu tkot , aku bwk jela slow , then JPJ tu tegor , cuba tekan minyak ckit , haishh .hahaha aku pon ape lg tekan lah :) haha , bwk 60 -.- haha . jalan tu dh lah mcm hape -.- then msok METRO :) hehe , alhamdulillah . aku dah LULUS jalan raya punya! :) then aku cakap TERIMA KASIH :)

then masok balik DEWAN tuhh :) hehe , dptkan sign n trus blah g kantin :) ngee . otw nk g kantin ade sorg amoi tegor , die tnye aku lulus tak ? aku jwb lulus jalan raya jelah , tang bukit FAIL . hehe , then aku tnye die lulus tak , die jwb lulus :) 

then smpi kt kantin pakcik metro tu suroh  photostat ic n lesen L , then pegi lah kdi kt luar metro . jmpe amoi tu lagi , then dia kata , dia mau belanja air :) perghh , terharu doe :) hee , mybe sebab die dh lulus , rase happy sgt :) hehe tu dia belanja :) hehe thnks amoi! haha smpi aku terlupa nk tnye name die -.- haha . tapela aku pngil amoi jela.


then aku blik dengan perasaan separuh happy separuh lagi frust :) hehe , pahem pahem jelaa :P

THE END 

Much Love  From
Nedy

sincerely by nedy ^_^

No comments:

Post a Comment