Friday, December 30, 2011

Soalan cepumas from Syifaa' Aziz :)


Assalamualaikummm ...
 haii everyone :) welcomee to my blog .. ngee , first of all , entry ni khas utk kakak ku yg comey tuh :P Syifaa' Aziz nama diberi , i really love her :) syg sgt2 , dia baik , dulu rpt sgt dgn dia , evrytime msg , but now msing2 dh sebok , hnye d fb je bertegur sapa . hmm but i know u still remember me right ? :) haha , sedih je cerita kau ni , hmm , no lah just luahkan ape yg tersimpan dlm hati ni :) satu je nk akk thu : ijustlovethewayyoumakemehappy :) thnks a lot. imissyouyangdulu :) #really mean it.

First of all kena jwb soalan drpd Cik Syifaa' laa :)

Selepas doned menghadapi SPM barubaru ni , agak2 kos ape yang bakal adik ambek tok cont stdy?


jwpn sy : hee , Account :) iloveaccount, kalau rezeki sy ade , insya-Allah. takpon subject yg kira kira :)
sy suka subject yg mengira tk suka yang subject membce :) ngeee


Banyak banyak artis dalam Malaysia ni. Siapakah artis yang menjadi kegilaan adik sampai menitis air mate bile tengok kat kace tv ? ( kalau ade nanges lah.ahahah )

jwpn sy : hee , Saheizy Sam <3 dia handsome , suka sgt tgk dia berlakon :) adore him :) ngeee.

Target umur berape nak habeSkan zaman bujang adik ? kihkih :P 

jwpn sy : hee , hmph , around 25 ke ats :) ngee , tanak kahwin awl sgt , tanak khwin lmbt sgt :) if ade jodoh , insya-Allah , for sure sy jemput akk :) ngee , itu pon kalau tak lost contact :) 

Kalau diizinkan Allah satu hari nanti kite jumpe. ape perkatan atau perbuatan 1st yang bakal adik buat pada sis ? 

jwpn sy :  perkataan ? hmphh Haii :) 3smbil malu2 pi salam akk :) ngeee , maluu lah! :P perbuatan ? kalau boleh nk hug! sbb terlalu lame kita just chit chat through fb n hp :) Hug you :( ngee , boleh kan ? 

Banyak banyak fast food kat Malaysia ni. makanan mane menjadi pilihan utama adik ? 

jwpn sy : keyyefcieee :P hikhok , sy pling suka cheezy wedges :) hmph! yummy! kalau g keyyefciie tak sah kalau tk bli cizi wejes :P #pelat sikit nk sbutnye :P hihi

Apekah perkataan yang tak boleh hilang untuk di sebut bile berhubung dengan orang yang adik syg ? 

jwpn sy : bucuk! sayang! yang! dear! babe! michik! ape lg eak ? :P hehe , itu jela kot :P ngeee

Ape sebab atau benda yang mudah membuatkan adik menitiskan airmate ? 

jwpn sy : hmphh , ni lah yang pling sensitif bg wanita , airmate sng je nk mengalir , biase lah lumrah wanita. kalau tgh gembira sgt pon adik akan menangis , tgh kecewa of coz menangis bhong lah tk nangis kan , tgh marah n geram sgt pon adik akan menangis :( huh! mcm budak2 je kan , hayya , adik kalau tgh sdih dpn org rmi , i can't control :( sometimes je dpt control , itu sbb dah lali dan fedup dgn kesedihan itu , nmpk je happy luaran tpi dlm hati hanya Allah je yang tahu. kadang2 kwn adik nangis pon adik akn ternangis jgk , knpe ye ? lemah sgt ke adik ni :( hmphh . be a strong girl nedy :) ngee , fighting!


Benda ape yang paling beerti dalam hidup adik tak kisah la dari sudut Manusia, benda or haiwan peliharaan ?

jwpn sy : benda drpd org tersyg :) especially present from mummy n daddy :) ngee , then bnda yg adik beli sendri n lastly drpd org yg adik syg :) Benda : my baby ! hee ptung :) mummy bli , syg sgt2 , kalau tgh sedih mmg akn pluk that baby. haiwan peliharaaan my chimo (kura-kura) syg sgt2. ade bnyk lg , jenoh lah nk senaraikan :) then lastly Hp yang bru diberi org tu :) thnks :) sy hargai sgt2.

Ape sikap yang adik selesa dan xselesa bila kenal dengan sis ? ( jujo taw )

jwpn sy : hmm , cume lost contact dgn akk bru2 ni , and tak rpt mcm dulu :( miss that moment , adik suka sgt kenal gn sis . baik , care bout me , sllu nasihatkan adik :) thnks for being a wonderful sis for me :) ily!


Biase paling lewat tido malam pukul berapa ?

jwpn sy : hee , tak tido tido -.- hahah , serious :) mmg penah , time puasa :) sebok sgt buat kuih raya :) hee , tu la rjin sgt :) ngee . 


akhirnyaa , habis jugk , hihih, thnks sis :) adik dh siapkan :) sorry kalau ade jwpn yg tk memuaskan hati atau kecewakan akk ke atau terluka hati sesape pon :) IM SORRY :) sesungguhnya yang buruk semuanya dtg drpd sy :) dan yang baik semuanya datang drpd Allah. sekian :) loveyou :) i'm not strong enough to pretend that everything doing just fine :) really mean it!






sincerely by nedy ^_^

6 comments:

  1. Wahhhhhh love you. jawab jugak kan. ingatkan taksudi jawab soalan merepek akak tu. hihi. papepon akk pon syg adik jugak. love you. Sorry lau akak nmpk agk bzy ckit sejak2 ni. pe ntah dah nk nek sem baru ni. takutttt sgt. pape pon goodluck in your life sweetie. :) much love !

    ReplyDelete
  2. heee , thnks akak :) sudi je , cume takde mase :) sorry , hmmph , ni pon curi2 mase , jenoh nk habeskan :) hee , sorry kalau lame sgt menunggu :) iloveyou<3

    ReplyDelete
  3. lepas ni buat entry untuk akak pulak....hihi
    takdela :P

    ReplyDelete
  4. kak miza : boleh je :) hehe , tpi dgn syarat ? :)

    ReplyDelete
  5. hehe , tu akk dh buat dh pon :P thnks tau!

    ReplyDelete