Tuesday, December 13, 2011

Question Tag from 'MoshiMoshi' .winkwink! ^^

Assalamualaikum.... :) 
First of all , rindu sgt2 dkt belog :) lamaaaa sgt tak updateeeee :( bnyk bnda nk buat -.- hee , now aku kena buat    pe jdah lah si moshi ni -.- aku yg kena -.- grr so lets start. sape2 yg aku tag ,so korg pon kena buat 11 things mcm aku buat --' #evil laugh! hahaha

/ THE RULES \

  • You must post these rules. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
  • Answer the question the tagger set for you their post. And create eleven new questions for people you tagged to answer.
  • You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
  • Go to their page and tell them you have tagged him/her.
  • No tag back.
  • No stuff in the tagging section about "You are tagged if you are reading this" You legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty) have tagged 11 people


SO.... Lets Start :) 


11 things about me/myself/i:

  • Aku suka ber-belog ,ber-skyp-ing , ber-fesbuk , ber-tweet :)
  • Amat sukakan Jus Epal & Jus Tembikai andd Sirap Limauuu Iceee :)
  • First thing aku buat bila bgun tido ialah gosok mate luu , then bru tgk hp :)
  • Aku pantang kalau org ambil barang aku tak mintak kebenaran akuu --'
  • Aku suka lelaki yang Berkaca Mata nampak Smart n Cool :)
  • Aku suka pinkkk! Hampir 90 percent barang aku semuanya PINK :)
  • Aku nak RAMBUT pnjg aku!! argh , sedihh! :'( #sebab aku bru je ptong rmbut.
  • Aku tak suka tgk org dlm kesusahan , aku kena jgk tlong sbb kalau tak tlg  hati aku tak senang :)
  • Aku suka gembirakan orang sbb aku tak boleh tgk org sedih :)
  • Aku tersgtlah suka bergurau so chill jela ..jgn terasa if terasaa #i'm Sorry :(
  • Aku kalau dah suka kat sesuatu bendaa ni mesti aku akan jaga baik-baik :)



QUESTION TAG FROM MoshiMoshi!

Pernah tak korang tgh dating, suddenly t'kentut? Bodohnye soalan nie

Belum lagii , keh2 , aku rase tak kot :) sebab susah nk kentut depan khalayak ramai :P lagi2 dengan boyfiee . tak terkelua -.-

Korang rasa diri korang bodoh bilaaa ....?

Bila dah lepas buat bnda bodoh -.- bila bnda tu mengundang bencana or masalah bg aku -.- Damn! Bila salah dalam membuat keputusan .... 

Apa yg membuatkan korang dipandang manis oleh kaum lelaki/perempuan?


Manis ? erk..  Dimple kot :P hehe , perasan kejap , hikhok :P soalan ni tnye cmtu so kena lah jwb cmtu -.- haha

Perkara yg paling korang teringin nak buat dalam dunia nie tapi tak boleh?

Tak nak ada exam :)

Korang suka lelaki yg b'bulu dada? Awwww <33

OH NOO! tidak sama sekali , goli adolahh -.- geli lah , namoo namoo namoo! -.- tak tergoda pon mahupun terliur , lagii lahh TAKK! -.- ohh damn!

Adakah korang dah jumpa kawan yg setia dgn korang?



Jawapannya mestilah belummm :) hehe , belum jumpa, dan aku pasti Allah akan 


pertemukan aku dengan kawan yang setia :) mybe kita je yang tak nampak , insya-Allah , 


Allah akan bukak kan minda dan hati kita utk berfikir  dengan sebaiknya.



Boyfriend atau Ex-Boyfriend korang paling gatal siapakah? Dan apa pendapat korang? Haha

Sekarang -.- Gatal ya amat ! hahaha , tak gitu yee awk :P 

Korang paling tak suka bila parents korang ......?

Bila mengamuk :( and marah-marah , TAK suka!  :( dan ungkit benda yang dah lepas .

Apa pendapat korang tentang Najwa Latif? -..-

Najwa Latif ? cool :) suara dia sedap banget :P hehe Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku... alalalala~

Kalau di beri peluang berkahwin dgn sesiapa shj, korang nak kahwin dgn siapa and mengapa?

Nak kahwin dengan dgn Dong woon aku :) keh2 , berangan thp gaban . ngee , sebab dia HANDSOME gilaa woohh :O hihih , gatal kejap :P ngeh2.


Last, keburukan yg ada pada diri korang? JUJUR ye haha


Aku ni jenis yang pemalas :) thats true :) tpi kalau dah rjin , mmg habes lah sume aku kemas :) hehe





QUESTION TAG FOR 11 PEOPLE THAT HAVE BEEN TAGGED BY ME





  1. Apa yang korang inginkan drpd org tersyg selain kasih-sayang or cinta ? :)
  2. Apa peristiwa yang paling memalukan bg korang sepanjang korg hidup ni ? JUJUR tau ;)
  3. Dalam bnyk2 bnda , bnda apa yang korg nk sgt tpi mmg takkan dpt ? :)
  4. Korang ade BFF ? mesti ade kan kan :) soalannya berbunyik , siapa BFFand bnda apa yang membuatkan anda suka bila berkwn dgn dia ? :)
  5. Semua orang ade pantang , so korg pantang BILA ? :)
  6. Sepanjang hidup ini , benda apa yang korg pling syg , kalau hilang bnda tuh mmg tak keharuan jdinya korg ? :)
  7. Korang paling tak suka bila kawan korg ..... and mengapa ? :)
  8. Dalam bnyk2 warna , warna apa yang korg suka n apa sejarah anda bersama warna kegemaran anda tu , tak kesah lah sedih ke gembira ? :)
  9. Kalau korg tgh mengamuk , apa yang first skli korg buat ? :)
  10. Dalam bnyk2 tmpt , tmpt apa bg korg yg boleh buat korg nyaman tgk suasana n berasa tenang ? :)
  11. Kalau diberi peluang korg nk bljr di dalam negara or luar negara , mana yang korg akan pilih ? and mengapa ? :)

Alhamdulillah :) selesai jugak -.- haha , menjadi mslh kpd org yang aku tag ni :) hehe , have fun! thnks to Thuwaibah aka Moshi yang telah tagged me dlm bnda2 ni -.- haha  tpi aku puas hati , dpt siapkan :) hehe ,
thnks , and trouble kpd sesiapa yang aku akn tag ni :) sila lah bersedia syg :) aww . 

Tag people :



YEAH! :) I'm DONE :)))


Much Love From 
Nedy :)

sincerely by nedy ^_^

4 comments:

  1. Wahhh! Thankyou syg sbb siapkan tgh2 malam, sampai lah keesokan hari. loveyou

    ReplyDelete
  2. hehe , welcomee :) thankyouuu jgk kt awk :P hehe loveyoumore baby!

    ReplyDelete