Friday, December 30, 2011

Soalan cepumas from Syifaa' Aziz :)


Assalamualaikummm ...
 haii everyone :) welcomee to my blog .. ngee , first of all , entry ni khas utk kakak ku yg comey tuh :P Syifaa' Aziz nama diberi , i really love her :) syg sgt2 , dia baik , dulu rpt sgt dgn dia , evrytime msg , but now msing2 dh sebok , hnye d fb je bertegur sapa . hmm but i know u still remember me right ? :) haha , sedih je cerita kau ni , hmm , no lah just luahkan ape yg tersimpan dlm hati ni :) satu je nk akk thu : ijustlovethewayyoumakemehappy :) thnks a lot. imissyouyangdulu :) #really mean it.

First of all kena jwb soalan drpd Cik Syifaa' laa :)

Selepas doned menghadapi SPM barubaru ni , agak2 kos ape yang bakal adik ambek tok cont stdy?


jwpn sy : hee , Account :) iloveaccount, kalau rezeki sy ade , insya-Allah. takpon subject yg kira kira :)
sy suka subject yg mengira tk suka yang subject membce :) ngeee


Banyak banyak artis dalam Malaysia ni. Siapakah artis yang menjadi kegilaan adik sampai menitis air mate bile tengok kat kace tv ? ( kalau ade nanges lah.ahahah )

jwpn sy : hee , Saheizy Sam <3 dia handsome , suka sgt tgk dia berlakon :) adore him :) ngeee.

Target umur berape nak habeSkan zaman bujang adik ? kihkih :P 

jwpn sy : hee , hmph , around 25 ke ats :) ngee , tanak kahwin awl sgt , tanak khwin lmbt sgt :) if ade jodoh , insya-Allah , for sure sy jemput akk :) ngee , itu pon kalau tak lost contact :) 

Kalau diizinkan Allah satu hari nanti kite jumpe. ape perkatan atau perbuatan 1st yang bakal adik buat pada sis ? 

jwpn sy :  perkataan ? hmphh Haii :) 3smbil malu2 pi salam akk :) ngeee , maluu lah! :P perbuatan ? kalau boleh nk hug! sbb terlalu lame kita just chit chat through fb n hp :) Hug you :( ngee , boleh kan ? 

Banyak banyak fast food kat Malaysia ni. makanan mane menjadi pilihan utama adik ? 

jwpn sy : keyyefcieee :P hikhok , sy pling suka cheezy wedges :) hmph! yummy! kalau g keyyefciie tak sah kalau tk bli cizi wejes :P #pelat sikit nk sbutnye :P hihi

Apekah perkataan yang tak boleh hilang untuk di sebut bile berhubung dengan orang yang adik syg ? 

jwpn sy : bucuk! sayang! yang! dear! babe! michik! ape lg eak ? :P hehe , itu jela kot :P ngeee

Ape sebab atau benda yang mudah membuatkan adik menitiskan airmate ? 

jwpn sy : hmphh , ni lah yang pling sensitif bg wanita , airmate sng je nk mengalir , biase lah lumrah wanita. kalau tgh gembira sgt pon adik akan menangis , tgh kecewa of coz menangis bhong lah tk nangis kan , tgh marah n geram sgt pon adik akan menangis :( huh! mcm budak2 je kan , hayya , adik kalau tgh sdih dpn org rmi , i can't control :( sometimes je dpt control , itu sbb dah lali dan fedup dgn kesedihan itu , nmpk je happy luaran tpi dlm hati hanya Allah je yang tahu. kadang2 kwn adik nangis pon adik akn ternangis jgk , knpe ye ? lemah sgt ke adik ni :( hmphh . be a strong girl nedy :) ngee , fighting!


Benda ape yang paling beerti dalam hidup adik tak kisah la dari sudut Manusia, benda or haiwan peliharaan ?

jwpn sy : benda drpd org tersyg :) especially present from mummy n daddy :) ngee , then bnda yg adik beli sendri n lastly drpd org yg adik syg :) Benda : my baby ! hee ptung :) mummy bli , syg sgt2 , kalau tgh sedih mmg akn pluk that baby. haiwan peliharaaan my chimo (kura-kura) syg sgt2. ade bnyk lg , jenoh lah nk senaraikan :) then lastly Hp yang bru diberi org tu :) thnks :) sy hargai sgt2.

Ape sikap yang adik selesa dan xselesa bila kenal dengan sis ? ( jujo taw )

jwpn sy : hmm , cume lost contact dgn akk bru2 ni , and tak rpt mcm dulu :( miss that moment , adik suka sgt kenal gn sis . baik , care bout me , sllu nasihatkan adik :) thnks for being a wonderful sis for me :) ily!


Biase paling lewat tido malam pukul berapa ?

jwpn sy : hee , tak tido tido -.- hahah , serious :) mmg penah , time puasa :) sebok sgt buat kuih raya :) hee , tu la rjin sgt :) ngee . 


akhirnyaa , habis jugk , hihih, thnks sis :) adik dh siapkan :) sorry kalau ade jwpn yg tk memuaskan hati atau kecewakan akk ke atau terluka hati sesape pon :) IM SORRY :) sesungguhnya yang buruk semuanya dtg drpd sy :) dan yang baik semuanya datang drpd Allah. sekian :) loveyou :) i'm not strong enough to pretend that everything doing just fine :) really mean it!






sincerely by nedy ^_^

Tuesday, December 13, 2011

Question Tag from 'MoshiMoshi' .winkwink! ^^

Assalamualaikum.... :) 
First of all , rindu sgt2 dkt belog :) lamaaaa sgt tak updateeeee :( bnyk bnda nk buat -.- hee , now aku kena buat    pe jdah lah si moshi ni -.- aku yg kena -.- grr so lets start. sape2 yg aku tag ,so korg pon kena buat 11 things mcm aku buat --' #evil laugh! hahaha

/ THE RULES \

  • You must post these rules. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
  • Answer the question the tagger set for you their post. And create eleven new questions for people you tagged to answer.
  • You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
  • Go to their page and tell them you have tagged him/her.
  • No tag back.
  • No stuff in the tagging section about "You are tagged if you are reading this" You legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty) have tagged 11 people


SO.... Lets Start :) 


11 things about me/myself/i:

  • Aku suka ber-belog ,ber-skyp-ing , ber-fesbuk , ber-tweet :)
  • Amat sukakan Jus Epal & Jus Tembikai andd Sirap Limauuu Iceee :)
  • First thing aku buat bila bgun tido ialah gosok mate luu , then bru tgk hp :)
  • Aku pantang kalau org ambil barang aku tak mintak kebenaran akuu --'
  • Aku suka lelaki yang Berkaca Mata nampak Smart n Cool :)
  • Aku suka pinkkk! Hampir 90 percent barang aku semuanya PINK :)
  • Aku nak RAMBUT pnjg aku!! argh , sedihh! :'( #sebab aku bru je ptong rmbut.
  • Aku tak suka tgk org dlm kesusahan , aku kena jgk tlong sbb kalau tak tlg  hati aku tak senang :)
  • Aku suka gembirakan orang sbb aku tak boleh tgk org sedih :)
  • Aku tersgtlah suka bergurau so chill jela ..jgn terasa if terasaa #i'm Sorry :(
  • Aku kalau dah suka kat sesuatu bendaa ni mesti aku akan jaga baik-baik :)



QUESTION TAG FROM MoshiMoshi!

Pernah tak korang tgh dating, suddenly t'kentut? Bodohnye soalan nie

Belum lagii , keh2 , aku rase tak kot :) sebab susah nk kentut depan khalayak ramai :P lagi2 dengan boyfiee . tak terkelua -.-

Korang rasa diri korang bodoh bilaaa ....?

Bila dah lepas buat bnda bodoh -.- bila bnda tu mengundang bencana or masalah bg aku -.- Damn! Bila salah dalam membuat keputusan .... 

Apa yg membuatkan korang dipandang manis oleh kaum lelaki/perempuan?


Manis ? erk..  Dimple kot :P hehe , perasan kejap , hikhok :P soalan ni tnye cmtu so kena lah jwb cmtu -.- haha

Perkara yg paling korang teringin nak buat dalam dunia nie tapi tak boleh?

Tak nak ada exam :)

Korang suka lelaki yg b'bulu dada? Awwww <33

OH NOO! tidak sama sekali , goli adolahh -.- geli lah , namoo namoo namoo! -.- tak tergoda pon mahupun terliur , lagii lahh TAKK! -.- ohh damn!

Adakah korang dah jumpa kawan yg setia dgn korang?



Jawapannya mestilah belummm :) hehe , belum jumpa, dan aku pasti Allah akan 


pertemukan aku dengan kawan yang setia :) mybe kita je yang tak nampak , insya-Allah , 


Allah akan bukak kan minda dan hati kita utk berfikir  dengan sebaiknya.



Boyfriend atau Ex-Boyfriend korang paling gatal siapakah? Dan apa pendapat korang? Haha

Sekarang -.- Gatal ya amat ! hahaha , tak gitu yee awk :P 

Korang paling tak suka bila parents korang ......?

Bila mengamuk :( and marah-marah , TAK suka!  :( dan ungkit benda yang dah lepas .

Apa pendapat korang tentang Najwa Latif? -..-

Najwa Latif ? cool :) suara dia sedap banget :P hehe Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku... alalalala~

Kalau di beri peluang berkahwin dgn sesiapa shj, korang nak kahwin dgn siapa and mengapa?

Nak kahwin dengan dgn Dong woon aku :) keh2 , berangan thp gaban . ngee , sebab dia HANDSOME gilaa woohh :O hihih , gatal kejap :P ngeh2.


Last, keburukan yg ada pada diri korang? JUJUR ye haha


Aku ni jenis yang pemalas :) thats true :) tpi kalau dah rjin , mmg habes lah sume aku kemas :) hehe





QUESTION TAG FOR 11 PEOPLE THAT HAVE BEEN TAGGED BY ME





  1. Apa yang korang inginkan drpd org tersyg selain kasih-sayang or cinta ? :)
  2. Apa peristiwa yang paling memalukan bg korang sepanjang korg hidup ni ? JUJUR tau ;)
  3. Dalam bnyk2 bnda , bnda apa yang korg nk sgt tpi mmg takkan dpt ? :)
  4. Korang ade BFF ? mesti ade kan kan :) soalannya berbunyik , siapa BFFand bnda apa yang membuatkan anda suka bila berkwn dgn dia ? :)
  5. Semua orang ade pantang , so korg pantang BILA ? :)
  6. Sepanjang hidup ini , benda apa yang korg pling syg , kalau hilang bnda tuh mmg tak keharuan jdinya korg ? :)
  7. Korang paling tak suka bila kawan korg ..... and mengapa ? :)
  8. Dalam bnyk2 warna , warna apa yang korg suka n apa sejarah anda bersama warna kegemaran anda tu , tak kesah lah sedih ke gembira ? :)
  9. Kalau korg tgh mengamuk , apa yang first skli korg buat ? :)
  10. Dalam bnyk2 tmpt , tmpt apa bg korg yg boleh buat korg nyaman tgk suasana n berasa tenang ? :)
  11. Kalau diberi peluang korg nk bljr di dalam negara or luar negara , mana yang korg akan pilih ? and mengapa ? :)

Alhamdulillah :) selesai jugak -.- haha , menjadi mslh kpd org yang aku tag ni :) hehe , have fun! thnks to Thuwaibah aka Moshi yang telah tagged me dlm bnda2 ni -.- haha  tpi aku puas hati , dpt siapkan :) hehe ,
thnks , and trouble kpd sesiapa yang aku akn tag ni :) sila lah bersedia syg :) aww . 

Tag people :



YEAH! :) I'm DONE :)))


Much Love From 
Nedy :)

sincerely by nedy ^_^