Saturday, March 12, 2011

A relationship doesn't need any promises, terms or conditions , it just need two wonderful person , one who can TRUST and one who can UNDERSTAND :)

hey guys!
im back , nedy at home :) oyeah :P cukup esok je sat bulan tk updte :) lame tk ? lame tk ? tk cukup lame kn ? hehe , sorry sy ade mslhh time tu , dgn busynye dgn itu lah dgn ini lah :) now dah cuti penggal stu bermula , n i just hbes EXAM :) n i bru je habes dpt result -.- ni cuti ni cikgu bg keje punye lah sikit kan -.- grr , hahaa , bek tayh cuti jela , lg sng , hehe , tpi nadia kene buat jugk , if tdk bile nk pndi kn :) haha , sengal jep , btw lame gileee tk updte blog :) how r you sygs? miahaha , kelako pulak , haha, btw dh cukup 5 hari bufday sy berlalu! :) hee , happy sngt :) thnks for those who wish me :) thnks a lot :) May Allah bless you  im so happy :) hihi ,


ni mau cerite psl hari sebelum n seleps my bufday :P my bufday ari ahad :) 6/3/2011 :) hehe ari sebelumnye , sy seharian bersme , fidot , haha , tgk mvie , hehe , through utube :P haha , cite nk gempk je , haha, then tgk cerita Hantu Kak Limah Balik Rumah lu, ahha , cu cite cu cite :P


 haha , then habes tu mmg tergelak habes , haha , then beralih ke cerite seram n terkjot , haha , cerita Khurafat -.- hha , eleh , tk tkot pon , haha , cuak je , haha , ilek ar , cerite je pun , miahaha , *pdhal sumpah takot n seram n terkjot , haha , mau je nk lempang si hantu tuh , grr -.- haha .



 time tu jugak wt oral bm :) ceh , means lisan bm kalo org melayu ckp , hihi, cerita psl sultan dan permaisuri , haha , sungguh kelakar :)jp sy nk copy ltk kt sini :) ini hasil daripada fida n saye ! :) silelah bace :)

 Ruang tamu (ada Sultan , P’suri , P’bsr , Dyg Ain , Dyg Mal) -
Dyg Mal n Dyg Ain bwk mknn.dyg-dyg berdiri kt tepi
Sultan :Wahai P’bsr , apakah perkembangan di negeri kita skrg ?
P’bsr :Negeri kita baik-baik shj. Tetapi rakyat protes kerana harga sayur naik mendadak. Selepas itu,sistem perparitan di Kg Pening Lalat diselenggara dgn baik. Buat masa ini, itu sahaja tuanku.
P’suri :Jadi apa tindakan kanda selepas ini ?
Sultan : Kanda akan suruh P’bsr utk memeriksa kenaikan harga dan menyuruh utk membaik pulih sistem perparitan.
 Anak :Hai bonda , ayahanda .Apa khabar ?
 Sultan : ’beristifar’ Anakanda ! apa dah jadi dgn anakanda ini ?
Anak :Kenapa ? anakanda okay okay shj
P’suri :Skrg dah nmpk lain sngt anakanda ini. Jgn mentang-mentang baru blik dr bljr luar negara, semua nk ikot trend sana. Skrg bonda nak anakanda belajar tatatertib dgn Dayang Ain.
Anak : tak nak la.
P’suri :kena jugak.ini perintah bondadan ayahanda .Dyg Ain saya perintahkan awak utk mengjr anaknda sy esok paham ?!
 Dyg ain: Phm tuanku.

 Meja Makan (Dyg Mal menyajikan makanan)

 Sultan :Dinda,kanda ada urusan di luar negeri esok selama 2 minggu.Dinda tidak apa apa kan kanda tinggal dinda di istana ini ?
P’suri :tidak apa-apa. Pergi la. Dinda akan baik-baik shj.

Bilik Belajar
-Dyg meletakkan buku diatas meja.
Anak : Eh , buku ape nih ?
 Dyg ain:Ni la buku yang tuanku harus baca.
 Anak : GILA APA!

 Tetibe pembesar dtg dan tgk. Pmbsr pon tegur. Ampun tuanku nih la bku yg memberitahu tentang tatatertib. Anakanda pn bace la. Dyg ain pergi dkt-dkt dgn pmbsr n menggedik-gedik kt pmbsr. Anak pn kluar blik dan pergi dkt ayahanda.
 Anak : ayahanda!
 Sultan :Eh , kenapa ada kat sini ? bkn ke sepatotnye bljr tatatertib skrg ?
Anak : ye . tpi anakanda nk bgthu 1 benda ni. Dyg ain menggatal dgn pembsr.
Sultan : APA! Baiklah mari kite ke sane.
 Sultan :Dyg ain! Pembsr! Apa yg sedg kamu berdua lakukan itu ?
Pmbsr :Ampun tuanku , patik tidak lakukan apa2.
 Dyg ain:Ampun tuanku , patik pun sama. Kami hanya berborak borak shj.
 Sultan :Ah! Beta perintahkan dyg ain di kurung di gudang blkg.

 Pintu Istana(semua iring Sultan)
Pmbsr :smge tuanku slmt smpi dan slmt pulang.
Anak :Hati-hati Jgn lupa beli ole-ole tuk ankanda ye ayahanda.
 P’suri :Kanda . jaga diri ye . ti dah smpi telefon lah dinda.

 Semua masuk. P’suri ambil buku kat tepi dan terjatuh. Dyg mal dtg membntu.

Dyg mal: Tuanku tak sunyi ke sultan tak ada di istana?
P’suri :Tak la . dyg mal nti lepaskan dyg ain ye , baiklah tuanku ada hal.
 Ruang Tamu
 Anak : hei! Da keluar dari kurungan ?
Dyg ain: kau nk buat aku mara ek ?
Anak : mmg pn , aku benci kau kt sini.
Dyg ain n anak gado,P’bsr lalu then pegi kt diorg,
 Dyg ain: p’bsr luqman slme ini dayang dah jatuh cint dgn pembesar luqman.
Anak : Hey! Tk thu malu punye dyg , dah la pangkat dyg je , ada hati nk kt pmbsr.pmbsr luqmn pertme kli sy terpndg wjh pembsr luqman sy sudh terpikat,
 P’bsr : maaf, sy rase saya tk boleh terime mane mane perasaan kerana...... sy dah BERKAHWIN!
Anak n dyg : APA ?!
 Anak n dyg pon pengsan terus
 Di taman
 Dyg mal :Sorg ?
 P’suri :Eh , dyg mal , ye , saje tgk bunga-bunga ni. Apa dyg mal buat kt sni ?
 Dyg mal: saje perhatikan tuanku , taku-takut ada apa-apa terjdi kn patik jugk yg sush ,tuanku dyg mal nk ckp 1 bnde ni .
P’suri :Apa dy?
Dyg mal: Sebenarnye dyg mal suda lama memendam perasaan terhadap tuanku.
P’suri : Hmmm. Sbnrnye tuanku pn same suke kat dyg mal.
Dyg mal: Tuanku, Dyg mal bawa sardin. Jum makan sama2. Biar Dyg mal suapkan. Eh, da comot.
 {Dorang pon mesra2}
 Sultan: Hoi!
 P’suri: Ampun kanda. Ape yang kanda lihat tuh salah.
Sultan: Ah. Kanda dah lihat semuanya. Rupanya selama kanda tiada, kamu b’ske dulu ye. Sampai hati dinda lakukan lakukan sume nih terhadap kanda.
P’suri: Kanda!
Sultan: Kanda nak kamu berdua keluar dari istana sekarang! Kanda ceraikan dinda talak 1.. eh silap talak 2.....
 P’suri : Kanda, maafkan dinda, kanda.
Dyg mal: Sudahlah jum kite pergi.

 {Di Kamar} Sultan tngh bersedih.
 Anak: Ayahanda, nape bersedih2. Mana bonda?
Sultan:Ayahanda sudah ceraikan bonda.
Anak: What?! Eh silap, ape?!
{pengsan}
 (^.^) TAMAT (^.^)



 haha , itulah alkisahnye , :P haha , sy jadi ANAK :) fida jadi permaisuri :P haha , keje aku bile terkejut je pengsan -.- mmg tade keje len , haha , best jd wtk ank ni , haha , belum present lg ni , hehe ,naik cuti ti bru present :) hehe , tk sabo sabo aku rase, then esoknye my bufday , happy bufday to me :) thnks again again , i wish u all the best n hve a nce day :) hee ,  happy sngt sngt , hehe , sengal kn , then ptg tu kami ade rehearsel org pngil , haha , cewah , berltih lah utk lisan kt ats ni , haha , then g uma ikhmal , haha , kelakar btol diorg ni , i can't stop laughing bile tgk diorg berlakon , haha , sungguh kelakar :) then blik tu my mum kate nk keluar , then siap2 nk g jengjalan , hehe , then dh siap sume nek la kete :) then dadddy ask me nk g mane , then senyp lg , daddy tnye lg nk g mne ni kakak ? i said nk g OU lah XD hehe , then papa tnye OU tu ape , adoii , One Utama lah papa :P haha , then papa said OKAY! :) haha , wahh , best gitu , then dh smpi , fuhhh , mcm bru keluar rumah , hha , tgk persekitaran lua , haha , then jengjalan jengjalan , papa tnye kt sy nk mkn ape , then i said tk thu, he ask me again then i said KENNY ROGERS :) hee , then papa said OKAY! :) haha , wah , first time permintaan sy dituruti :) hee , then , ape lg , mkn lah aym sepuas puasnye :) aww , kenyang gile , mcm ikan paus terdmpar pulak rse, hehe , kt situ jugak sy tiup lilin , haha , dh la kt situ rmi org , malu >_< hehe , tiup lilin n mkn kek kt situ :) hhe ,aww , im so happy , :)blik tu , senyum je kejenye , hehe , before 12 tgh mlm , i dpt wishes yg sungguh bnyk . :O woahh , sungguh tk percaye , thanks a lot ye korg , :) appreciate it so much :P mmmmmuuaaaahhx love you all damn much




hee , then pg isnin tu , dpt wishes dr my friends kt skola :) hee , terharu sungguh :P thnks a lot kawan :) my bestiee <3 ain she gve me a box of cutie cupcake :)woww , its look delicious honey :) iloveit <3 aww , ini picturenyee ,thnks hunny , iloveyoumorethanyouknow :)








hee , now i nk cerite yg FIRST TIME I LEMPANG ANAK ORANG :)) fuhh , sungguk kecuakan :) hha ,
cmni cite nye , hehe , i dh keluar dri class mse tu kt pintu , then i jenguk org dlm kelas tu , alih2 pusing je belakang , si arep tu betul2 belakang aku , dekat sngt2 , die hulur thumdrive , haha , mahu tk terkejut aku , haha , lepas je aku paling , aku jerit name die , AREP! selepas lime second kemudian PANG!tgn ku hinggap kt pipi dea , haha , sungguh drastic skli kamu ni nadia , hha , aku pon tk sngke aku bole buat cmtu , ini kes terkejut sgt doe -.- haha , korg jgn la bg aku terkejot , kang ade gk mkn pelempang aku ni , hehe , so BEWARE with me :) haha , trus aku say sorry ar serbe slh pulak kan tmpr ank org ni , haishh -.- haha , time blik skola tu iela kate pipi dea ade bekas tpk tgn aku! , haha , perghh , kenangan tu :P haha miahaha , aku rase tade ar kuat mane aku tmpr hhiih , tu baru sikit babe :P yg si arep ni lepas je aku lempang dea pegang pipi dea , habes merah , miahaha , IM SO SORRY BABE :)



hee , itu shje krgn sy utk hri ni , sekian :) wabilahhitaufikwalhidayahwassalamualaikumwarrahmatullahiwabarakatuh :)thankyousomuch for viewing :)
p/s : iloveyousomuchandmorethanyouknowmydear


sincerely by nedy ^_^

No comments:

Post a Comment