Saturday, November 27, 2010

saranghaeyoo :D


HEYY , haha saje je ni , bosan :D haha smlm g berjaya times square mmg penat gile bhaii , bygkn dri kul 8 somethin i jln smpi kul 11 bru dudok ,
OMG rase longgak lutut cek , nk tercabot pon ade , hha , then ok la duduk brunch et mecde <3>

itgk mvie NGANGKUNG :D haha , sumpaaa lawak gile , btter korg pegy tgk sblum terlmbt , haha , best oh ,lawakkk :D so many jokes , yg pling best HANTU die OMG so cute , haha , posing ats kete tuh lg la TALEH BLA langsungg , -.- haha bt fun saja :D ade plak cmtu , bhahha , sumpa i gelak gile gile taleh cover , haha ,

then abes mvie i meet my sis :D sis miza , tpi die ni malu malu n pendiam orgnye , i taleh org diam diam ni , hehe , so i bnyk ckp lah jdinye :D p/s sorry kak if tk suke my attitude :D just try to make a meaningful date for us :D

then okay lah , teman my sis mkn :D kitaorg da kenyg gile ohh , haha ,so tgkjela die mkn :D hehe , comel je die mkn :D then seperti dlm plan kitaorg g men bowling , bt nmpk nye mcm ak je beriya iya , hmm so sad , ape perasaan if org len mcm jasad je kt ctu tpi hti kt len , hmm ,sad kn , mcm men bowling sengsorangg , hmm , but sokay lah im the first , haha , bt tak strike pon , geram plk eden , haha :D then pegy shopping kut , sbb kitaorg tade arh tuju , haha, jengjalan sudeyhh , bt so fun :D after tht time to go back home :D

so kitaorg blik la , haha , tkot penoh train n sesak , ohh tidakk sy tank itu berlaku lg , hehe , dgn bau mcm2 haishh , sabo jela :D haha , *tak sedr plk die pon turut mnyumbg bau :D bt bau wangi tau :D sbb before tu pegy toilet sembur mnyk pwngi :D ngee , haha , taktik tu , bhaha

smpi je kt kerete mummy trus terbongkng , haha , penat gile berjln :D hehe , then pe ag hobi aku , menyanyi tak sah kalo bkn nadia :D sbb sy mmg suke mnyanyi time sedeh gmbire duka suka etc :D memekak jela lam kete uh , haha , mummy pon dnga la, almaklumlah sore ank dare die sorg ni SEDAP sngt :D haha *perasan kejap pdhal sore mcm tonkng pechh bhahah :D

blik je umah rest gegile :D mlm tuu sy happy :D ngee awk cll smpi la kul bpe pg nth , hha , kite bet , so sy mng :D jdi tunggu lah akibtnye , jgn men men gn nadiah ni :D haha , mesti awk akn klah punye :D sbb sy bukknye cm awk :D * rasenye berjuta kali sy ulg perkataan tu kt awk kn :D ngee

awak , awak buat saya senyum banyak kali malam semalam :D

then arini keje sy tido coz too tired :D and kepeningan sy dtg :( uwaaa sdeh , tak dpt pegy bufday prty adik awin ,

awin ! so sorry syg , serious aku penin gegile :( hrp ko fhm ye :D

btw rina , happy birthday untuk awak bdk tecik ! :D hehe

smpi lah kemalam ni mood okay sahaja :D hee

p/s awak !*to blurman saya. awak buat saya bahagia :D ngee saya sayangg awak <3

sy rndu manje awk..
sy rndu suara awk..
dan sy rndu lawak jenaka awk.




sincerely by nedy ^_^

Tuesday, November 23, 2010

colourful of MOOD




err , heyyo my dear belog , awk ! awk thu sy rndu awk lah belog , lame kite tak jenguk awk , kite rndu oh , haha , skrg awk dah ade dpn kite so kite kene gunekn awk n awk kene setie je dgn kite , haha , :D lap u belog !

so starts with my story about my first oliday :D


i have many things to tell u hunny , omg , seriuos many thing happen with me since blik kg i , ingt en fun je , -_____- ari selase tu still schola oh , then dpt result , omg truk gile gile , but im still bersyukur :D alhamdulillah :)


after tht ptg tu trus blik kg aw , haha , but seriously kelam kabut gile oh , hha , but best je kabut kabut pon , haha then smpi lah dlm kul 4 pgi , haha , esok nye rye :D SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA , msih belum terlmbt lg en , hehe okay then pepagi tu ape lg pki comel comel lah :D ngee ni picture die , haha , dlm kete ni




haha then ttbe i plak yg kene korban i tak thu pon , then i just do it , tkot dgn lembu , hmm, hehe , penakut ckit sy ni , then setelah slmt disembelih sy pon mkn lah die but sebelom tu msak lu n bsoh lu , koto tuh , but i can't snap any picture bcoz hve another things more imprtnt to do , omg , so sad lah dear :(


hari raya pertme nothing special day bg i , hehe idk why ,srry to say , then esoknye gile excited oh nk pegy kb mall , haha , shpping bbe :D then omg first time make up gilegilegile tebal bbe , ini kes my cousin ar , haha , i pon pki je , tebal gile kot , haha , omg mcm ape je , hehe seriously i feel so weird XD but comel ar , haha * perasan kejap . but i lg suke original , hhe , tak tebal mcm tu , haha ,

shopping find my things than jmpe la, so okay lah :D <3 it ohh , then pegi mkn , haha mecde :D pepagi dah mkn mecde :D ehhe sdp taw , im lovin it :D oyeahh ! XD after tht kitorg g pnti irama bachok , mule mule hepi gile ar tgk pantai , so beautiful <3 miss you beach subhanallah sungguh indah ciptaan Allah :D
sy suke sngt sngt , sdg hepi hepi *snap picture la , hehe , awk thu tak hp sy boleh jatuh , hanyut dek ombak , then i smpt grabb , pergh ,syukur alhamdulillah , but blik tu sumpah tade mood gile , risau gile my dad punye hp tuhh , takut cuak n sume bnde ade oh ,haha , seriously cuak gile gile :D

abes lah cite bnde tuh :D hehe , but one more thing , seriously i teringt kt die :( misshimsomuch oh, kenape lah awk buat sy cmni , sy ingt trikh tu lg 17/10/2010 , hmm esok nye sy final exm ! awk thu tak skit ati sy ni ! OMG idk whts on ur mind smpi bole do tht things to me , pdhal u thu i nk exm right , geram gile kt u , TAHU TAK ! grr blik kg ni sy asyik teringt kt awk, kenape ea ? grm gn dri sndri ni buat ape ingt kt org yg dh tak ingt kt kite :( damnn shit ! i tk thu nk ckp cmne lgi , sumpa rndu gile gile kt u ! -____- ineedyou lah!

okay lah no mood plak dtg ni gtg lah dear, see you ! love youu so much akk! rndu dea , but now akk sombong , hmm n yg len pon sombong , hmm , ok kite thu kite ni sape , night ! :(

sincerely by nedy ^_^

Thursday, November 11, 2010

Benarkah cinta itu indah ?

Setiap orang mempunyai makna cinta yang tersendiri. Ada yang kata, cinta itu menyakitkan dan jangan kau hampirinya. Tetapi, ada juga yang kata, cinta itu mengasyikkan sehingga kau akan terbawa-bawa dengan ombak asmaranya. Dan ada juga yang kata, cinta itu indah dan tiada ungkapan yang dapat menyatakan maksud cinta yang sebenar.

Bagi yang mengatakan bahawa cinta itu menyakitkan, ianya memang benar. Walau sepadan mana pun sepasang kekasih itu, akan ada juga masalah yang timbul. Ianya boleh diibaratkan, langit tak semestinya sentiasa cerah. Dalam berkapel ini, kita memang tidak boleh lari dari masalah. Bahkan, kita sendiri yang perlu menghadapinya dan juga menyelesaikan masalah tersebut.
Kesakitan cinta ini makin terasa ngilunya apabila sebuah pasangan itu hancur musnah. Apa yang dijanjikan selama ini, menjadi dusta belaka. Ketika baru sahaja clash, semuanya menjadi tak kena. Semuanya dipersalahkan. Itu tak betul, ini tak betul. Terasa diri ini dihimpit oleh sebuah keretapi dan tiada siapa yang ingin menolong.
Jadi, sekiranya anda ingin bercinta dengan seseorang, ingatlah. Cinta ini tak semuanya indah. Dan anda perlu bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan yang berlaku. Yang pasti, dalam percintaan akan ada pasang surutnya perhubungan. Cuma kita tidak tahu, bila ia akan berlaku. Mungkin hari ini, esok, lusa dan bila-bila masa.





love is a cycle . when you love , you get hurt , you hate . when you hate , you try to forget . when you try to forget , you start missing  and when you start missing , eventually you'll fall in love again <3


sincerely by nedy ^_^

Thursday, November 4, 2010

'Abah.. bagilah balik tangan Ita"......................isk..isk...isk...

Ini sebuah kisah yang bisa mengundang air mata siapa sahaja yang membacanya. Kisah ini saya dapat dari seorang rakan melalui e-mail. Setiap kali membaca kisah nie mesti bergenang air mata. Walaupu manusia memang sering melakukan kesilapan...mungkin ada kesilapan yang dilakukan boleh di maafkan atau diperbetulkan semula..dan mungkin juga ada kesilapan yang dilakukan bakal mengundang kekesalan yang tidak berpenghujungnya. Kerana itu Allah telah memberi akal kepada setiap manusia supaya boleh menilai menimbang dan berfikir sebaik-baiknya dalam melakukan sesuatu samada baik atau sebaliknya..terlajak perahu boleh diundur..terlajak perbuatan..sesal selamanya...


Kisah Si Kecil Ita...

Suatu hari dia terjumpa sebatang paku karat. Dia pun melakar simen tempat letak kereta ayahnya tetapi kerana diperbuat daripada marmar,lakaran tidak kelihatan. Dicubanya pada kereta baru ayahnya. Ya....kerana kereta itu bewarna gelap, lakarannya jelas. Apa lagi kanak-kanak ini pun melakarlah melahirkan kreativitinya. Hari itu bapa dan ibunya bermotosikal ke tempat kerja kerana laluannya sesak sempena perayaan Thaipusam.

Penuh sebelah kanan dia beredar ke sebelah kiri kereta. Dilakarnya gambar ibu dan ayahnya, gambarnya sendiri, lukisan ayam, kucing dan sebagainya mengikut imaginasinya. Kejadian itu langsung tak disedari si pembantu rumah.

Pulang petang itu, terkejut besar pasangan itu melihat kereta yang baru setahun dibeli dengan bayaran ansuran yang belum habis berbayar, berbatik-batik.

Si bapa yang belum pun masuk ke rumah terus menjerit, 'Siapa punya kerja ni?' Pembantu rumah yang tersentak dengan jeritan itu berlari keluar. Dia juga beristighfar. .Mukanya merah padam ketakutan tambah-tambah melihat wajah bengis tuannya.

Sekali lagi diajukan pertanyaan keras kepadanya, dia terus mengatakan 'Tak tahu... !''Saya tak tahu Tuan..!

''Duduk di rumah sepanjang hari tak tahu, apa kau buat?' herdik siisteri lagi.

Bila anak yang mendengar suara ayahnya, tiba-tiba berlari keluar dari bilik. Dengan penuh manja dia berkata 'Ita buat ayahhh.. cantik kan !' katanya menerkam ayahnya ingin bermanja seperti selalu.

Dengan kasih murni seorang anak yang belum memahami apa-apa, menarik lembut poket seluar abahnya, manja.

Si ayah yang hilang sabar merentap ranting kecil pokok bunga raya didepannya, terus dipukul bertalu-talu tapak tangan anaknya. Si anak yang tak mengerti apa-apa terlolong-lolong kesakitan sekaligus ketakutan.

Puas memukul tapak tangan, si ayah memukul pula belakang tangan anaknya. Si ibu cuma mendiamkan diri, mungkin setuju dan berasa puas dengan hukuman yang dikenakan.Pembantu rumah melopong, tak tahu nak buat apa-apa, sungguh kesian dan teramat sedih, namun dia sangat takut .

Si bapa cukup rakus memukul-mukul tangan kanan dan kemudian tangan kiri anaknya. Selepas merasa puas, si bapa masuk ke rumah dituruti si ibu. Pembantu rumah segera memeluk dengan penuh sayang dan duka, cepat-cepat menggendong anak kecil itu, membawanya ke bilik.

Dilihatnya tapak tangan dan belakang tangan si anak kecil calar balar.Menangis teresak-esak keduanya, dalam bilik.Pembantu rumah memandikan anak kecil itu. Sambil menyiram air sambil dia menangis. Anak kecil itu pula terjerit-jerit menahan kepedihan sebaik calar-balar itu terkena air.

Si pembantu rumah kemudian menidurkan anak kecil itu. Si bapa sengaja membiarkan anak itu tidur bersama pembantu rumah.

Keesokkan harinya, kedua-dua belah tangan si anakbengkak. Pembantu rumah mengadu. 'Sapukan minyak gamat tu!' balas tuannya, bapa si anak.

Pulang dari kerja, dia tidak melayan anak kecil itu yang menghabiskan masa di bilik pembantu. Si bapa konon mahu mengajar anaknya.

Tiga hari berlalu, si ayah langsung tidak menjenguk anaknya sementara si ibu juga begitu tetapi setiap hari bertanya kepada pembantu rumah. 'Ita demam... ' jawap pembantunya ringkas. 'Bagi minum panadol tu,' balas si ibu.

Sebelum si ibu masuk bilik tidur dia menjenguk bilik pembantunya. Apabila dilihat anaknya ita dalam pelukan pembantu rumah, dia menutup semula pintu.

Masuk hari keempat, pembantu rumah memberitahu tuannya bahawa suhu badan Ita terlalu panas. 'Petang nanti kita bawa ke klinik. Pukul 5.00 siap' kata majikannya itu.

Sampai waktunya si anak yang longlai dibawa ke klinik. Doktor mengarahnya ia dirujuk ke hospital kerana keadaannya serius. Setelah seminggu di wad pediatrik doktor memanggil bapa dan ibu kanak-kanak itu.

'Tiada pilihan..' katanya yang mencadangkan agar kedua-dua tangan kanak-kanak itu dipotong kerana jangkitan yang sudah menjadi gangren sudah terlalu teruk.

'Ia sudah bernanah, demi nyawanya tangan perlu dipotong dari siku ke bawah' kata doktor. Si bapa dan ibu bagaikan terkena halilintar mendengar kata-kata itu. Terasa dirinya tunggang terbalik, tapi apalah dapat dikatakan.

Si ibu meraung merangkul si anak. Dengan berat hati dan lelehan air mata isterinya, si bapa terketar-ketar menandatangani surat kebenaran pembedahan.

Keluar dari bilik pembedahan, selepas ubat bius yang dikenakanhabis, si anak menangis kesakitan. Dia juga terpinga-pinga, melihatkedua- dua tangannya berbalut putih.

Direnung muka ayah dan ibunya. Kemudian ke wajah pembantu rumah.Dia mengerutkan dahi melihat mereka semua menangis. Dalam seksaan menahan sakit, si anak yang keletah bersuara dalam linangan air mata...

'Abah.. Mama... Ita tak buat lagi. Ita tak mau ayah pukul. Ita tak mau jahat. Ita sayang abah.. sayang mama.' katanya berulang kali membuatkan si ibu gagal menahan rasa.

'Ita juga sayang Kak Narti..' katanya memandang wajah pembantu rumah, sekaligus membuatkan gadis dari Surabaya itu meraung seperti histeria.

Tidak seorang pun yang melihat suasana itu tidak menangis.... 'Abah.. bagilah balik tangan Ita. Buat apa ambil.. Ita janji tak buat lagi! Ita nak makan, macam mana? Nak main macam mana? Ita janji tak conteng kereta lagi,' katanya bertalu-talu.

Bagaikan gugur jantung si ibu mendengar kata-kata anaknya. Meraunglah dia sekuat hati namun takdir yang sudah terjadi, tiada manusia dapat menahannya..

"Didiklah dan pukullah anak anda dengan penuh kasih sayang, bukan untuk lepaskan geram & marah anda...." (,")(",)


ini semua saya cuma ingin kongsikan bersama anda from http://www.facebook.com/note.php?note_id=159228347451472&id=100001296427114


sincerely by nedy ^_^

:(

hmmmm ,
awakk , sakitnye hati sy , kalau la awak bole nmpk :'(
hancurnya hati saya :( awak sy sedang menangis ! sy dah tak thn :'(








SAKITNYA HATI !


awakk , tlg sy ! sy tak thu nk kate ape , coz now im crying , just bcoz of you ,
bodoh kn sy ni , tpi sy thu ade hikmah dsebliknye

awak tlg lah pergi dari hidup saya , sbb saya tak snggop nk pergi , so sy mnta awak pergi , plss ,

sy harap awk akn rase ape yang sy rse suatu hari nanti :)
insya-Allah :D trime kasih ats sglenye awk :)

kembli berseronok :D sy thu awk bhgie :D yeahh , gudluck for wht r u doing n ALL the best to you , get a best best result :D


sincerely by nedy ^_^